och DET som komma skall.

Först ska jag skriva att jag äntligen pyntat mitt och patriks hem inför advent. GUD SÅ MYSIGT DET ÄR NU NÄR DET NÄRMAR SIG JUL :) men säger en sak, tur att man får ett litet avbrott i kylan genom att åka till Egypten i en vecka:)


Efter Egypten blir det direkt färd hem till Norrköping för att Patrik ska jobba, vilket blir riktigt jobbigt. Vi landar 18.15 sen kan man räkna 1 timme innan man e klar på flygplatsen så då är kl ca 19.15 och då ska vi sätta oss i bilen och köra fyra timmar. Uch, tur att jag kan sova hela den 16.e men stackars Patrik som måste jobba.

Efter Egypten blir det att fixa med handling inför jul och tvätta sen blir det att fira jul hos svärfar och nyår tillsammans med nära och kära här uppe i Norrköping.

Så tyvärr Skåne, efter mitt besök den 7:e kommer vi inte att ses förens någon gång fram över. Kan tyvärr inte säga när eftersom i Januari har jag jätte mkt att göra för då är det flytt och i februari skall allt fixas i nya lägenheten så kanske att jag kommer ner i Mars men då är mamma och pappa på semester så ja, sen är vi framme i April och då kommer vår lilla älskling till verkligheten :) och har då inte tid att komma ner. Jo MÅSTE ju komma ner till min fars 45års dag. Känns konstigt att tänka såhär långt fram i tiden men tiden går fort och snart sitter jag här framför datorn och informerar er om att en liten sötsak som är lik sin mamma har kommit :)

Nu ska jag springa ner i tvättstugan, uch har en massa tvätt..Tur att Patrik inte är hemma för då kan jag sköta mitt för mig själv. TYVÄRR kommer han inte hem förens vid 22 ikväll eftersom han e på utb i Jönköping. Så det kommer att vara riktigt tråkigt mellan 16 fram till 22 när han kommer.


Vi ses och hörs mina kära läsare. Puss och Kram

Det som varit.....

Var fick jag nu denna konstiga rubrik ifrån? Jaja, skit i det den passade väldigt bra på det inlägg jag kommer att skriva.

Mitt skåne besök 19-22 November. (kommer att skriva i korta drag för jag orkar inte göra flera inlägg) Eller hur F? ;)

Torsdag 19:e. Patrik väckte mig redan kl 3 för då var han vaken och tyckte det var tråkigt att jag sov. Dessutom väckte han mig på ett fint sätt han låg och sparkade mig. Snällt, jag gick upp och tände lite ljus sen låg vi bara kvar i sängen till 05.15 då Patrik skulle upp och fixa sig för att köra ut till sin pappa och jaga. Jag gick upp och åt frukost för att kl 6 gå till spårvagnen. När jag kom ner till stationen var såklart sjtåget försenat. Fick sitta och vänta i 40 min :S
Men men..väl hemma i Landskrona kom mamma och hämta mig. Körde ut på mitt gamla jobb för att säga hej sen hem och la mig på soffan. Låg på soffan fram tills jag skulle äta, efter maten kom kära kusin Ammy förbi och vi umgick fram till 23 då jag körde henne hem.

Fre 20:e. Vakna tidigt, ringde mormor och morfar för att höra om jag skulle komma dit med bullar för att äta frukost där. Det ville dom jätte gärna så jag åkte dit, åt och snackade för att sen bege mig ännu en gång till mitt gamla jobb för att få papper av min gamla chef. Efter det åkte jag ner till Lina och hennes lilla Albin som var 18dagar gammal. SÅÅ SÖT denna lille mullat unge:) och så liten. Trodde jag skulle bryta honom på mitten när jag höll i honom. Fattar inte att en sån liten får jag i April, kommer inte fatta det fören jag ligger där och håller i min lilla ängel.
Efter besöket hos Lina blev det ett besök hos Tobbe. Allt var sig likt hos honom och han var sig lik. Behöver inte berätta mer om det besöket. Efter de åkte jag hem och hämtade pengar för att sedan träffa Fia och Felicia i stan. Fia träffa jag bara en snabbis och med Felicia åt jag middag. Efter middagen åkte vi hem till Agneta och Patrik och snacka lite med dom. Sa hejdå till Felicia och dom sen åkte jag hem till Nicole. Satt där till 12 och kom inte i säng fören kl 1. Oj, uppe på övertid.

Lördag 21.e Vakna, åt nya bullar med min familj för att sedan åka till Lund och träffa mina söta vänner Linda och Carro för en fika. Det blev mkt snack och mitt i allt kom jag på att min parkering gick ut 14.49 kl var 15.05 när jag kom till bilen. ohh...INGEN p-bot =) Efter besöket i Lund blev de en snabbis på centan för att sen åka hem till Landskrona och vila ett tag innan jag skulle till Nicole och vi skulle vidare till Lövestad. Innan vi drog gick vi snabbt upp till Andreas och sa hej. Söta, gulliga vännen Andreas. Saknar dig så! Åkte ner till Lövestad och hamna på den mest konstiga och tråkiga fest jag varit med om. Åkte hem redan kl 23, sa hejdå till Nicole sen åkte jag hem och sov.

Söndag=HEMGÅNG. Ja, dagen spenderade jag i sängen sen var det dags att åka hem till min älskling som väntade på mig. Tågresan var väl ok, köpte mig en bra bok så då gick tiden lite fortare.

Det var min SKÅNE resa :) Nästa gång jag kommer ner är den 7:e för att vi ska till Egypten den 8:e =)

Ses!! Puss och Kram! Ps. kanske att mitt inlägg blev lite långt????

SEN F...Du betyder jätte mkt för mig, så gumman..SKIT I DOM som gör dig ledsen! Vill inte se dig ledsen pga av tjejer som dom.!!!

hjälp, en bra rubrik??

Behöver en riktigt bra rubrik till detta inlägg..läs och sedan ge förslag till en bra rubrik.

Först kan jag säga att jag är sjukt nöjd med min bloggs utseende, efter lite trix och fix blev det riktigt bra eller?? Gjorde vid Tezz blogg oxå och var nöjd över den oxå :)

Uppdatering när det gäller bebisen: Jag är i vecka 20, ännu har jag inte kännt några direkta sparkar eller slag från bebisen men tror att det kommer när som hellst. :) *HOPPAS* På något märkligt sätt så blir jag bara mer och mer övertygad om att det är en flicka som ligger där inne. (men blir glad om det är en pojke oxå det viktigaste är ändå att bebisen är frisk.) Nästa besök hos barnmorskan är den 24 November. Jag återkommer med mer uppdatering så fort något kul händer :) 

 

Idag har jag egentligen inte så mkt att skriva om men kände bara för att skriva lite så det blir mest en massa onödigt vetande :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SJUK SAK NR: 1 (dålig vänskap)


Mamma fyller 50år i Mars nästa år (börjar bli mormors gammal) och eftersom dom är på semester när hon fyller år så sa både jag och Pata att vi ville åka med men tyvärr kostar resan jätte mkt pengar och det har inte vi råd med. Vilket säkert är förståligt.

Så då bestämmde jag och Pata oss för att vi skulle åka med til Egypten nu i Dec utan att mamma vet om det för att överraska henne. Till en början viste inte Pappa heller om det men eftersom vi var tvungna att ha reda på lite saker om deras resa blandade vi in pappa som i sin tur blev över lycklig. Vi hade bokat allt redan i Juli och lyckats hålla tyst om det fram till i början på November då Mammas "BÄSTA" vän berättar för mamma att jag och Pata skulle med till Egypten. SÅ JÄVLA DÅLIGT. Det var en månad kvar att hålla tyst och hon kunde inte hålla käften utan förstörde ALLT. Som tur är blev mamma VÄLDIGT lycklig över att jag och Pata ska med till Egypten. 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

SJUK SAK NR: 2 (våld på jobbet)

Nu till något ännu sjukare.
I lördags var jag inne och jobbade, skulle jobba delad tur vilket jag faktiskt gillar dessutom skulle Patrik jaga hela dagen så han var ändå inte hemma och när han inte är det så är det inte kul att vara hemma heller. Iaf morgonen började bra, lite egen tid i köket på jobb. Förberedde frukosten till de gamla för att sedan hjälpa vissa att komma upp och få göra sina morgon behov/rutiner. Går in till en man som jag tycker väldigt mkt om, han e den ENDA på hella bygget som förstår min skånska till 100% antingen för att han är smart eller för att han har en ganska nära bekant i Landskrona (samma stad som jag kommer ifrån)

Men skit i det, jag hjälper honom med det han behöver hjälp med för att sen hjälpa honom med den sista saken, då blir han helt konstig. Blir jätte arg och börjar att vifta med armarna som om han skulle slå mig så jag säger till honom att om han fortsätter sådär kan jag inte hjälpa honom. 
Han fortstätter så jag väljer att gå ut där ifrån så han får lugna ner sig lite. Men när jag går ur kommer han efter mig och när jag ska hjälpa honom så att han inte trillar, börjar han slita och dra i min arm och tyvärr har jag en dörr mellan mig och honom så jag kan inte heller använda andra handen för att ta mig loss utan han har mig i ett järn grepp och gör mig illa i armen.
Han drar, sliter och vrider min arm för att verkligen göra mig illa. Och lilla jag som bara tänker att han inte får komma nära min mage så han gör min bebis illa börjar få panik just för att jag inte kommer loss och det gör ONT i armen.
Ringer efter hjälp och en annan ur personalen kommer och hjälper mig att få loss honom och hon märker då att han var väldigt stark.
Allt detta resulterar i att jag har ont och ondare får jag ju längre tid det går. Detta leder till att jag inte kunde jobba kvällen för jag hade ont men jag tänker INTE på några omständigheter som hellst gå med på att jag inte ska ha full lön för kvällen fast att jag inte jobbade, det var ju ABSOLUT INTE mitt fel att det blev som det blev eftersom jag inte gjort gubben något. Utan egentligen är vi väldigt goda vänner. Ska kontakta chefen på onsdag så får väl prata med henne om denna händelsen för såhär kan vi inte ha det när vi är inne och jobbar. Man ska fan inte behöva känna sig otrygg eller behövas utsättas för våld av brukare eller annan på sitt arbete.

Kan iaf säga att jag har inte lika ont i min handled idag som jag hade både i lördags och i söndags :) Tur va??

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SJUK SAK NR: 3 (bröllop och barn/bebis fritt)

Kan skriva om en sak som gjorde mig arg/ledsen men ändå så bryr jag mig inte alls mkt. Hade det handlat om en person som stod mig riktigt nära som gjort så hade jag verkligen brytt mig men nu är det inte en person som står mig så nära, vi är "bara" kusiner som egentligen inte har så mkt kontakt eller ska jag säga vi har ingen alls kontakt mer än på vissa kalas ses vi. Men men..ska komma till saken. 
Nu är det så att han ska gifta sig med en jätte söt tjej och jag är JÄTTE glad för deras skull, bröllopet kommer att äga rum i Juli vilket betyder att vårt lilla ängla barn har äntligen kommit till världen och är ca 3 månader gammal. 

(Jag respekterar deras önskan om att ha ett barnfritt bröllop men eftersom vår bebis är 3 månader, mina föräldrar ska gå på bröllopet, bebisens farfar bor 60mil enkel resa ifrån där bröllopet hålls. Resten av mina släktingar som kan passa en 3månaders bebis under max en timmes tid bor ca 1-2 timmar ifrån kyrkan samt festlokalen. Dessutom lämnar man inte bort sin 3månaders bebis eftersom denna blir ammad.)

Var lugna, vi kommer inte att komma på bröllopet. Oavsätt om ni säger att vi får. Respekterar era önskningar och jag prioriterar min lilla ängel i första hand.



För att komma till saken så skrev jag till den blivande bruden något med att:

-Nu är du väl taggad inför Juli -2010, jag hoppas man får ta med sig bebisar. 

Svar från henne:  Nej, tyvärr får verken barn eller bebisar komma. Och tyvärr kan vi inte göra några undantag.

-Jag svarar: Okej, Bebben kommer i April så tyvärr betyder det då att vi inte kommer att kunna deltaga på bröllopet eftersom h*n är bara 3 månader knappt och då kan vi inte lämna bort h*n.

Svar från henne: neeeeeej men fyyy vad tråkigt!!!! tyvärr kan vi inte riktigt göra undantag då det kommer vara fler som är i er sits och då blir de massa små barn överallt.

-
Jag svarar: Okej, det var ju tråkigt. Har du många kusiner som har barn då som är i 0-6månader gamla då? eller är det "bara" vänner. För det är ju en viss skillnad på vänner och kusiner. Men sånt är livet, lite tråkigt eftersom man vill vara med på sin kusins bröllop men det finns inget att göra åt det eftersom jag inte kan hålla bebben inne så länge.

INGET SVAR FRÅN HENNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Om den blivande bruden eller någon annan som vet vem jag skriver om läser detta så kan den personen inte ta illa upp för man ska kunna stå för det man skrivit och jag har rätt att publisera detta.

Men men..som min BEGÅVADE mamma säger..SKIT I DET, det är deras problem. INTE ditt.
JAG gör som min mamma säger :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tre sjuka saker som hänt i November. Skriv gärna en komentar på vilken ni tycker är sjukast. :)
Det blev visst ett inlägg som hade en massa intressanta saker ändå. Inte helt fel.




Kan lägga till en sak till. I förra veckan och veckan innan dess var jag sjuk till och från ja kan nog säga att jag varit sjuk i ca 1 månad. Feber till och från, förkyldning som ALDRIG verkar att släppa osv osv. Ni vet sådär krasslig. Men men...i onsdags förra veckan var jag och jobbade och under dagen hade jag en sådan över jävlig huvudvärk som inte ville släppa, jag var seg och hade ont i hela kroppen men jag jobbade klart mitt pass för att sedan åka hem och lägga mig, somna tidigt den kvällen. På torsdagen var det dags för jobb redan kl 7 på morgonen och när jag vaknade kände jag att jag kunde jobba men ändå inte men gick iaf till jobbet för jag kände att jag inte hade råd rent förtroende mässigt att ringa kl 6 och sjuka mig. Vet nämligen hur svårt det är att få in någon till kl 7 samma dag så jag körde till jobb. När jag kommer fram till jobb mådde jag inte bra och såklart träffar jag på en av mina enhetschefer som frågar hur jag mår. Jag säger som det är att jag är lite krasslig men orkar att jobba och att jag känner att jag var tvungen att jobba för det är svårt att få in folk på morgonen. Då säger chefen till mig -" Gör dig inte till något offer". Va fan menar hon med det? Så hon tycker att i fortsättningen skall jag inte ta hänsyn till mina arbetskamreter utan sätta dom i skiten? För det är inte hon som får jobba häcken av sig för att hinna få upp alla brukare med en man kort. UCH..ARG JAG BLIR.

SOM SAGT DET ÄR FAN 100000000000000000000000000000000000000000000% GÅNGER BÄTTRE PÅ VÄSTRA FÄLADENS SERVICEHUS. Det stället rekomenderar jag till 100% framförallt för att personalen som jobbar där är kanon.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nej uch, nu ska jag sova. Ska först bara uppdatera er om att jag kommer att vara i Skåneland torsdag-Söndag. Ska passa på att hälsa på vänner och bekanta. Kan säga att min tid i skåne är redan uppbokad av vänner/bekanta som hör av sig :) Ses i SKÅNELAN!!!!!!


Uppdatering av bebisens utveckling.

  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10-Apr-2010 (Vädurens tecken)
  •  Du är gravid i vecka 18+5.
  •  Bebisen väger c:a 221 gram. *
  •  Bebisen är c:a 19.4 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 47% av graviditeten.
  •  Du har 148 dagar till förlossningen.
  •  

    Befruktningen ägde rum omkring:
    18. juli 2009
    Hjärtat börjar att slå:
    12. augusti 2009
    Embryot rör sig:
    5. september 2009
    Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
    12. september 2009
    Alla inre organ är färdigbildade:
    12. september 2009
    Risken för missfall avtar:
    26. september 2009
    Illamåendet avtar för de flesta:
    3. oktober 2009
    Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
    10. oktober 2009
    Fostret sväljer och kissar:
    24. oktober 2009
    Ungefärlig tid för ultraljud:
    31. oktober 2009
    Du kan känna fostrets rörelser:
    7. november 2009

    Har inte känt något ännu, Barnmorskan förklarade att detta berodde på att vår lilla trollunge ligger som på en kudde vilket gör att den "kudden" tar upp sparkar och slag från bebisen. TRÅKIGT tycker jag, vill känna h*n NU.
    Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
    21. november 2009
    Fostret börjar att höra:
    12. december 2009
    Nio av tio barn överlever om de föds nu:
    9. januari 2010
    Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
    13. februari 2010
    Beräknat förlossningsdatum:
    10. april 2010




    Vi var på ultraljud den 10/11 vilket var helt underbart. Detta var det sista ordinerade ultraljudet, om inte barnmorskan ordinerar ett nytt men det tror jag inte. BEBISEN MÅR BARA BRA och allt var som det skulle, hjärtat hade utvecklats 100% normalt och hjärnan var också utvecklad normalt. H*n är ca 18 cm lång och lårbenet på vår lilla älskling är endast 4cm långa. Bilderna från detta ultraljud var inte lika bra som de förra eftersom h*n inte kunde ligga still utan sparkade och slog. Inte konstigt att h*n agerar så med tanke på att h*n nog blev väckt. :) Jag förstår vår lilla älskling till 100% för jag hatar oxå att bli väckt. Nu längtar jag tills jag får känns bebisens rörelser, vill känna dem NU. SPARKA DÅ :)

    VI ÄLSKAR DIG VÅR ÄLSKADE BEBIS :)



    En sjuk och tänkande Olivia

    Jobbig, är sjuk...har feber och är förkyld så kunde inte jobba igår och då inte idag heller. Jätte kul när jag verkligen behöver varje timma i arbetstid nu när det bara är ca 22veckor kvar tills jag ska vara mamma ledig. Och som jag tidigare skrivit så baseras min mamma penning på hur mkt jag har jobbat de 6 månaderna från det datum jag blir mamma och går på mamma ledighet. Tyvärr har jag då inte jobbat så mkt eftersom det knappt har funnits några jobb i Åtvi och de som är inlasade går alltid före vilket är störigt men regler och lagar styr just detta. UCH säger jag bara..visst det finns jobb i skåne och dit är jag ALLTID välkommen men det har jag inte lust med eftersom jag har mitt liv och min Patrik här hemma i Östergötland. (Där det BARA finns 421 jobb för tillfället)

    Idag har jag ringt runt till lite affärer och anledningen till att jag ringer till dem är för att jag troligtvis kan jobba längre i en butik än vad jag kan inom vården eftersom jag inte har samma tunga lyft och för att jag för tillfället är lite trött på att jobba inom vården men det finns inga jobb. Igår begav jag mig snabbt ut för att lämna in ett CV i en butik som säljer kläder från strl 42 till strl 52 men jag hade inte de rätta kriterierna eftersom jag "bara" hade strl 38-40. Men sa till henne att jag kommer att bli större eftersom jag ska bli mamma och kan då använda kläderna från just den butiken. HAHA. Men jag får nog inte det jobbet så måste söka mig vidare. Har tillomed frågat Pata om inte han kan fråga sin chef om det finns några jobb där till mig som inte har några egentliga kunskaper om bilar men allt kan gå =)
    Vi får helt enkelt se hur det går med mitt jobb letande. Hoppas på det bästa och håll tummarna för mig :)


      
          Stora kläder     eller     Bilar??

    Idag har jag sytt ett till påslakan till täcket som ska vara i vagnen, det blev riktigt bra men jag har fortfarande tyg kvar så vi får se vad det blir av det. Tyvärr är det för lite tyg för att det ska räcka till ett påslakan till spjälsängen så det blir något annat. Sen ringde min ena enhetschef, hon är ny så henne har jag inte träffat och jag har nog inte gått miste om något heller för hon var inte riktigt trevlig tyckte jag. Men hon vill ju träffa mig så jag får väll snällt infina mig hos henne någon dag när jag jobbar i nästa vecka. Hon vill få ansikten på sina anställda så därför ska vi ses men sen tänkte jag att jag kunde skicka in ett foto så jag slipper träffa henne...haha tror inte det blir populärt

    Gillar helt klart min gamla enhetschef Helly mycket mer än vad jag gör med någon av mina enhetschefer som jag har idag men tyvärr kan man inte få allt man vill för då hade jag sett till så att jag hade drivit mitt egna äldreboende med mina fd arbetskamrater från Västra Fäladens servicehus som medarbetare samt haft min bästa vän som kock och min älskade mamma som ssk samt älskade pappa som vaktmästare. Det hade blivit det bästa äldreboendet eller servicehuset som någonsin hade funnits
     :-)


    OJ, VILKET LÅNGT INLÄGG DET BLEV IDAG DÅ :) kul va?? HOPPAS ni orkar läsa :)  


    PS: det SNÖAR :) :) :)  

    Lite bilder :-)


    VECKA 18. 
    Hoppas ni kan se, bilden är ju trots allt mörkt när jag tog bilden.
     




    Vår fina barnvagn som jag har legat i när jag var liten :) Hoppas vår lilla bebis kommer att trivas i den :)


    Nu ses vi igen ;-)

    Har egentligen inte hänt så mkt sedan sist jag skrev men delar med mig av det lilla. Jag åkte ju ner till Skåne för att gå på Ladies Night med mamma och Anette. Vilken underhållning, detta rekomenderar jag till 100% för detta evenemang var verkligen trevligt. Många snygga, vältränade män men en som verkligen stack ut ur mängden var ju MATTE snickare. Gud vilken snygging ojojoj..!

    Helgen för övrigt bestod mest av att umgås med mamma och pappa, på fredagen gjorde vi krystader med svampfyllning. Sååå gott. Det blev film och godis. På lördagen var det ju Ladies Night och på söndagen blev det hemfärd till min älskade som jag saknat så mkt.

    Veckan som kom, var det en dags jobbande och sen var det bara att vara hemma och ta hand om min älskade som varit sjuk i en hel vecka. Passade även på att städa lägenheten så nu behöver jag/vi inte göra det förens i slutet på November då ändå alla julsaker ska upp. På lördagen var vi bjudna på Rock/Halloweenfest i Linköping hos Memme. Hade först tänkt mig att vara djävulens fru men ändrade mig och tur var det för annars hade jag varit den enda som inte varit utklädd till rocktjej/kille. Festen var trevlig men både jag och Pata var väldigt trötta så vi åkte hem när kl var 23. Bebisen gjorde ett visst motstånd i magen på mig oxå, H*n gillar verkligen inte höga ljud och sådär. 

    Idag är det den 2November. Grattis till Patas mamma. :) 
    Är ledig hela dagen men ska passa 2av mina favorit barn, Neo och Tilon i eftermiddag. Det blir att jobba Tisdag,Onsdag och Lördag än sålänge och det hade varit ganska skönt att få vara ledig resen av veckan men vi får se. Behöver ju pengar och tider på jobb eftersom mamma penningen räknas ut efter hur mkt man jobbat i timmar. Uch, för mig ser det inte så bra ut :-( 

    Är inne i vecka 18 nu och det märks för min mage har börjat bli stor:)  Ska på nytt ultraljud den 10:e, då får vi se hur mycket h*n växt :) Ska bli så kul.

    MÅSTE TA OCH BOKA IN MIN RESA TILL OSLO SNART OXÅ FÖR NU HAR ÄVEN FELICIA FLYTTAT DIT SÅ NU HAR JAG ÄNNU EN ANLEDNING TILL ATT ÅKA OCH HÄLSA PÅ MIN GAMLA HEMSTAD =)
     


    RSS 2.0